Curs dispecer centru de alarma

Obtine competentele necesare pentru a organiza si asigura paza si protectia eficienta a unui obiectiv. Invata despre sistemele tehnice de detectare, semnalizare si avertizare a efractiei sau a incendiilor, devenind un profesionist in domeniu.
curs-dispecer-sisteme-de-alarma

In stabilirea ariei ocupationale “personal de paza si ordine publica” din grupa COR 5169, s-a stabilit faptul ca dispecerul centru alarma are urmatoarele obligatii (studiate si deprinse in timpul unui curs dispecer centru alarma): 

  • organizarea si asigurarea permanenta a pazei/protectiei unui obiectiv, prin intermediul sistemelor tehnice de detectie, semnalizare si avertizare a efractiei sau incendiului;
  • urmarirea permanenta a informatiilor primite de la sistemele tehnice de semnalizare si avertizare efractie/incendiu, analizarea si raportarea in functie de tipul evenimentului, de protocolul incheiat cu beneficiarul si functie de prevederile legale in domeniu;
  • practicarea serviciilor de dispecerizare.

Centrul de alarma este constituit, de regula, in firme ce ofera servicii de paza si securitate. Dispecerul lucreaza in ture de zi sau de noapte, asigurand monitorizarea permanenta a obiectivelor. El colaboreaza in activitatea sa cu departamentul tehnic al firmei, cu echipajele mobile, precum si cu pompierii sau politia, dupa caz. Toate aceste aspecte sunt invatate in timpul cursului si mentionate intr-un suport de curs pentru dispecer centru de alarma. 

Societatile specializate in paza si protecţie/companiile de securitate sunt societati comerciale private, care se constituie si funcţioneaza potrivit legislatiei comerciale si prevederilor legislatiei specifice, avand ca obiect de activitate: servicii de paza/securitate a obiectivelor, bunurilor sau valorilor, servicii de paza/securitate a transporturilor de bunuri si valori, precum si protecţia persoanelor.

Inscrie-te online la un curs de dispecer centru de alarma, lasa-ne datele tale si te vom contacta in cel mai scurt timp, pentru a discuta cele mai importante proceduri care trebuie cunoscute si respectate!

Inscrie-te online la unul din cursurile noastre autorizate de calificare profesionala

Alege cursul dorit, lasa-ne datele tale de contact si mai departe ne ocupam noi de procedura de inscriere.