Curs servant pompier

Servantul pompier face parte din personalul formatiilor de interventie, salvare si prim-ajutor, din cadrul serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta.
curs-servant-pompier

Conform grupei COR 5161, inregistrata cu codul 516104, elaborate ca rezultat al dezvoltarii analizei ocupationale pentru functia servant pompier, o persoana trebuie sa faca dovada urmatoarelor competente:

  • aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca;
  • aplicarea normelor de protectie a mediului;
  • efectuarea activitatilor de pregatire pentru interventie in situatii de urgenta;
  • executarea interventiei in situatii de urgenta;
  • intretinerea mijloacelor tehnice de interventie din dotare.

Constituirea, incadrarea si dotarea serviciilor de urgenta voluntare/private se realizeaza pe baza criteriilor de performanta elaborate de Inspectoratul General si aprobate prin ordin al ministerului administratiei si internelor. 

Organizarea si functionarea serviciilor de urgenta voluntare/private se stabilesc prin regulamente aprobate, dupa caz, de consiliile locale sau conducerile operatorilor economici si institutiilor care le-au constituit, cu respectarea criteriilor de performanta. 

Servantul pompier face parte din personalul formatiilor de interventie, salvare si prim-ajutor, din cadrul serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta. 

Inscrie-te online la unul din cursurile noastre autorizate de calificare, lasa-ne datele tale si te vom contacta in cel mai scurt timp, pentru a discuta cele mai importante proceduri care trebuie cunoscute si respectate!

Inscrie-te online la unul din cursurile noastre autorizate de calificare

Alege cursul dorit, lasa-ne datele tale de contact si mai departe ne ocupam noi de procedura de inscriere.