Cursuri de calificare servant pompier

Vrei sa fii pregatit sa actionezi rapid in situatii de urgenta? Invata meseria de Servant Pompier prin teorie dar si prin aplicatii practice! Cursul nostru se adreseaza tuturor celor care doresc sa devina membri ai serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta sau sa isi construiasca o cariera in aceasta meserie.
curs-servant-pompier

Conform grupei COR 5161, inregistrata cu codul 516104, elaborate ca rezultat al dezvoltarii analizei ocupationale pentru functia servant pompier, o persoana trebuie sa faca dovada urmatoarelor competente (acestea fiind obtinute, in mare, in urma unui curs pompier sau pompier servant):

  • aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca;
  • aplicarea normelor de protectie a mediului;
  • efectuarea activitatilor de pregatire pentru interventie in situatii de urgenta;
  • executarea interventiei in situatii de urgenta;
  • intretinerea mijloacelor tehnice de interventie din dotare.

 

Constituirea, incadrarea si dotarea serviciilor de urgenta voluntare/private se realizeaza pe baza criteriilor de performanta elaborate de Inspectoratul General si aprobate prin ordin al ministerului administratiei si internelor. Acelasi lucru se aplica si in cazul responsabilitatilor unui servant pompier, dar mai ales in cazul pe care acesta trebuie sa le detina. Tocmai de aceea, atunci cand alegi un curs servant pompier, asigura-te ca alegi unul de calitate superioara! 

Organizarea si functionarea serviciilor de urgenta voluntare/private se stabilesc prin regulamente aprobate, dupa caz, de consiliile locale sau conducerile operatorilor economici si institutiilor care le-au constituit, cu respectarea criteriilor de performanta. 

Servantul pompier face parte din personalul formatiilor de interventie, salvare si prim-ajutor, din cadrul serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta. 

Inscrie-te online la un curs servant pompier Bucuresti, lasa-ne datele tale si te vom contacta in cel mai scurt timp, pentru a discuta cele mai importante proceduri care trebuie cunoscute si respectate!

Care sunt atributiile postului de servant pompier in cadrul unei unitati aferente?

  • Verificarea starii de functionare a mijloacelor tehnice de prevenire si stingere a incendiilor. Familiarizarea cu acestea se va face in timpul urmarii unui curs servant pompier;
  • Intocmirea grupei operative de interventie si verificare capacitatii persoanelor desemnate din aceasta grupa de a-si indeplini sarcinile in cazul situatiilor de urgenta. Astfel, servantul trebuie sa posede si abilitati de organizare si gestionare grupuri de persoane;
  • Participarea la instruirile periodice de specialitate. Un curs servant pompier, desi cuprinzator, nu te poate pune in tema cu absolut toate aspectele pe care le implica acest post. Tocmai de aceea, toata unitatea beneficieaza de instruire in mod regulat;
  • Inregistrarea si supravegherea tuturor lucrarilor bazate pe foc deschis si care sunt executate in societate. Totodata, servantul are permisiunea de a impune masuri de respectare a prevederilor mentionate in permisul de lucru cu focul;
  • Mentinerea starii de curatenie si a pozitiei normale de amplasare a mijloacelor de prima interventie – autospeciale, echipamente, sisteme si instalatii de stingere si prevenire a incendiilor si asa mai departe.

 

Date fiind cele de mai sus, este de la sine inteles ca un curs servant pompier este foarte cuprinzator. De altfel, nu oricine poate rezista unui astfel de loc de munca. Totusi, nivelul ridicat de responsabilitate si numarul semnificativ de sarcini iti ofera posibilitatea unei cariere promitatoare, dar mai ales dezvoltarii acesteia intr-un termen relativ scurt.

 

Alege un curs servant pompier Bucuresti cu Atelierul de Profesii si pregateste-te pentru viitoarea ta cariera!

Inscrie-te online la unul din cursurile noastre autorizate de calificare profesionala

Alege cursul dorit, lasa-ne datele tale de contact si mai departe ne ocupam noi de procedura de inscriere.